Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Latest topics
Hyun & Alex - Bad day
------------------------------
by Kwon Hyunwoo
Csüt. Aug. 17, 2017 10:56 pm

Shadowhunters
------------------------------
by Vendég Csüt. Júl. 13, 2017 10:53 am

Secret diary
------------------------------
by Adrian B. Lyon
Szomb. Május 27, 2017 11:13 am

Jerry && Adrian
------------------------------
by Adrian B. Lyon
Csüt. Május 25, 2017 8:04 pm

Sorin & Jaxen
------------------------------
by Jaxen D. Ford
Hétf. Ápr. 24, 2017 6:37 pm

Hyun & Alex - Elzárás
------------------------------
by Alexander Yang
Szer. Ápr. 19, 2017 12:41 am

Silhouette FRPG
------------------------------
by Hanna Evans
Hétf. Ápr. 17, 2017 8:22 pm

Marvel-Universe Frpg
------------------------------
by Vendég Szomb. Ápr. 15, 2017 11:55 am

Princess and Alien ~ What the fuck are we doing?
------------------------------
by Adrian B. Lyon
Hétf. Ápr. 10, 2017 9:35 pm

Top posters
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég
Nincs
A legtöbb felhasználó (25 fő) Hétf. Ápr. 25, 2016 8:31 pm-kor volt itt.


Share | 
 

 Graham tanár úr & Blanche

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

badminton diák


avatar

Darling, my name is
• hozzászólások :
43
• kor :
19
• foglalkozás :
diák

TémanyitásTárgy: Graham tanár úr & Blanche   Hétf. Ápr. 25, 2016 2:39 pmThat weird story of mine

To: Graham tanár úr/Words: 269/Clothes/Song: Secret

A hétvégével az a problémám, hogy túl sok szabadidőm van. Még akkor is, ha két tánc órám és egy ének van egy nap. Mivel nincs túl sok barátom, nem hívhatok fel csak úgy bárkit, hogy menjünk el ide vagy oda. Még ha lenne is, akkor sem tudnám, hogy hova mehetnénk el együtt, ahova egyedül nem.
Mégsincs kedvem otthon lézengeni és hagyni, hogy a napom elteljen, anélkül hogy valami produktívat csinálnék. A szokásoson kívül, persze. Úgyhogy belebújok egy kényelmes farmerba, de azért nem veszem teljesen sportosra a figurát, mielőtt bemennék városba. Első utam egy lemezboltba vezet, gyakran jövök ide, ha nem tudom, mit is kezdhetnék magammal, itt mindig találok valami ihletet.
Sokáig csak a számokat hallgatom egymás után, aztán az egyik lemez borítójától támad egy másik ötletem. Egy klasszikus festmény díszeleg rajta, nem pont az én ízlésem, de azt értem, hogy a művészetek szeretnek egymásból következni.
Így három új bakelitlemezzel egy papírzacskóban indulok meg a Bristoli múzeumba. Egyszer már voltam ott, nem sokkal az után, hogy ideköltöztem, de csak tudnak valami újat mutatni. Valamit, amit érdemes dalba fordítani, vagy mozdulatokba. Mondjuk valami absztrakt, vagy más modern művészet, amit mindenki úgy értelmez, ahogy akar.
Csak pár sarokra van a lemezbolt és a múzeum, úgyhogy hamar ott vagyok. Arra egyáltalán nem számítok, hogy rögtön a második bemutató teremben egy ismerős arcot találok.
- Ömm, jó napot, tanár úr! - köszönök, ahogy észrevesz. Vagy ha nagyon bele lenne mélyedve abba, amit éppen vizsgál, akkor várok egy kicsit. De a szüleim nagyon régen megtanítottak rá, hogy úgy udvarias, hogy mindig köszönünk, meg hogy megadjuk a kellő tiszteletet a nálunk idősebb és fontosabb emberek felé.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Vendég


avatar

Darling, my name is
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Graham tanár úr & Blanche   Hétf. Ápr. 25, 2016 11:21 pm


Blanche  & RyordanMár vagy két hete erre a napra vártam annyira, hogy semmilyen más programot nem is terveztem mára. A mai nap a múzeumé, hiszen egy új kiállítási szárnyat nyitottak meg és nekem azt feltétlenül látnom kell. Nem vagyok tökéletes ember, lehet, hogy túl jó tanár sem, de tényleg imádom a történelmet. Erre jó bizonyíték a szobám, mely telis tele van csodás történelmi ereklyék replikáival. Mániásnak is mondhatnak, főleg mert még a takarítókat is név szerint ismerem a múzeumban, de ez nem érdekel. Szeretek ide járni, főleg egyedül. A testvéreim nem tudják ezt értékelni az exem meg félő, hogy összetörte volna a kincseket, ha nem rá, hanem egy régi tálra fordítom a nagyobb figyelmet. Egyedül jó! Hosszú sétákat tehetek, miközben kedvemre tanulmányozhatom a tárgyakat, amíg csak jól esik. Csak azt sajnálom néha, hogy nincs senki, akinek olykor magyarázhatnék, így minden szó bennem ragad. pedig ez az a téma, amiről órákig tudok magyarázni úgy, hogy még élvezem is. Teszek pár lépést, majd nem messze a büfétől megállok, hogy egy régi kőbaltán legeltessem a tekintetem. Fel sem tűnik az idő múlása, végül egy hang ránt ki a saját kis világomból.
-Á, Miss. Weber! Szép napot! – Kábulatomból visszatérve, mosolyogva köszöntöm a fiatal diáklányt, majd pár pillanat múlva az is feltűnik, hogy egyedül van. Az ő korosztályát ritkán látni ilyen helyeken és akkor is csak egy randi miatt lépik át a múzeum küszöbét, hogy aztán a büfében csevegjenek, és kézen fogva andalogjanak azt tettetve, hogy oda vannak a helyért.
-Egyedül jött? –Nem bírok a kíváncsiságommal ezért udvariasan felteszem a kérdést. Végtére is, miért ne? Az a dolgom, hogy vigyázzak a diákjaimra és tanítsam őket. Mi van, ha valami furcsa vakrandira készül egy dílerrel, vagy ilyesmi?
-Ritkán találkozom ilyen helyeken a diákjaimmal, és ha mégis, ők társaságban jönnek általában. – Adok egy kis magyarázatot a kíváncsiságomra, nem mintha egyébként tilos lenne kérdezősködnöm.Vissza az elejére Go down

badminton diák


avatar

Darling, my name is
• hozzászólások :
43
• kor :
19
• foglalkozás :
diák

TémanyitásTárgy: Re: Graham tanár úr & Blanche   Kedd Ápr. 26, 2016 8:11 pmThat weird story of mine

To: Graham tanár úr/Words: 346/Clothes/Song: Winter Bird


Bristol város, de nem nagy. A világ sok fővárosában jártam, a szüleim pedig minden egyes alkalommal meggyőződtek róla, hogy a legfontosabb múzeumokba eljussak. Ha nem ők, akkor a magántanárom, vagy a babysitterem vitt el ilyen helyekre. Emélkszem, hogy imádtam, mert ez olyan tanulást jelentett, amikor nem kellett órákig egy helyben ülnöm. Az biztos, hogy nem tudnék öt percnél többet tölteni egy festmény vagy kiállított tárgy előtt, de megnézek szívesen bármit. Aztán hagyom leülepedni, hogy végül az egésznek az emlékéből ébredjen valami új bennem. L'art pour l'art, azaz művészet a művészetért, ebben hiszek, hogy még akár az én műveim is megihlethetnek valakit.
Az etnológiai tárgyakról viszont már kevéssé lehet megállapítani a művészi értéket, például az a fejsze, ami előtt a tanáromat megpillantom, valahogy nem ébreszt fel bennem semmit. De ha arra gondolok, egy harcos ezzel védte meg az életét, miközben rátámadtak a haramiák, máris tudok belőle valami értelmeset létrehozni. Közelebb lépve viszont látom a kis papírdarabot, amit kiállítottak mellé. "Közönséges favágó balta, Kr. e. kb 4000 évről".
- Olyan lelombozó, ha valami elé odateszik, hogy közönséges... - adok hangot a lerombolt képzetemnek a favágó helyetti harcosról.
Váratlanul ér a kérdése, valahogy a törtitanáromtól nem azt várom, hogy rögtön rámutasson, hogy egyedül vagyok, mint a kisujjam. Bár még abból is kettő van...
- Szeretem egyedül intézni a dolgaimat. - vonom meg kissé a vállam, de nem akarok tiszteletlen lenni vagy ilyesmi. A magyarázata után viszont világosabb lesz, hogy miért olyan megdöbbentő, hogy nincs szükségem kíséretre. Őszintén, nem vártam többet a velem egykorúaktól. Gondolom a legtöbben beérik azzal, ha látják az interneten, vagy általában tojnak az egészre.
- Hát, a pénteki dolgozat után én sem vagyok benne biztos, hogy idejöttem volna, ha tudom, hogy itt van. - mosolyodom el. Utolsó órában arra kényszeríteni minket, hogy használjuk az agyunkat, igazán nem szép dolog, még ha biztos is vagyok benne, hogy minden kérdésre jó választ adtam. Max a helyesírásommal lehetnek problémák... Hiába nőttem fel különböző nyelveket hallva, csak egyen tanultam meg írni először és az a francia volt, azon írni mindig is egyszerűbb lesz. - De ezek szerint gyakran jár ide?_________________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Vendég


avatar

Darling, my name is
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Graham tanár úr & Blanche   Pént. Ápr. 29, 2016 10:21 am


Blanche  & RyordanÓrákig el tudok időzni egy olyan tárgy előtt is, ami egyébként teljesen hétköznapinak mondható. Mint ez a favágó balta. Lenyűgöz! Nem a funkciója végett, hanem mert belegondolok, hogy hány generációval ezelőtt használhatták utoljára és még mindig a világ része. Mi emberek megszületünk, majd meghalunk és többnyire senki sem emlékszik ránk pár év múlva. Tisztelet az olyan kivételeknek, akik hatalmas örökséget hagytak maguk után valamilyen téren. De a többség, csak úgy a semmibe vész, amíg ez a favágó balta, még mindig itt van. Kitartóan dacol az idő múlásával. A történelem tényleg fantasztikus. Ha bárki azt mondaná, hogy lehetek időutazó, de vagy csak előre vagy csak hátra utazhatnék, gondolkodás nélkül a múltat választanám.
- Igaz! Egyáltalán nem nevezhető közönségesnek az, ami ennyi időn át fenn tud maradni. – Lehet, hogy nem ugyan arra gondolunk, abban viszont egyetértek, hogy az ilyen ereklyéket nem szabadna közönségesnek nevezni. Közönséges az iskola takarítónője, aki minden áron férjet akar fogni magának.
- Értem! Tetszik ez az érett hozzáállás! Sok olyan dolog van az életben, amihez felesleges a közönség. Külön öröm, hogy ezt a helyet választotta kikapcsolódás gyanánt! – Mint gyarló ember, bár próbálok nem különbséget tenni a diákjaim között, mégis vannak, akiket némileg jobban kedvelek. Nem, mint nőt, hanem mint diákot! Pont az ilyen pillanatok azok, amik meghozzák ezt a szimpátiát. Számomra már az is hihetetlen nagy pozitívum, hogy tudja, merre van a múzeum. Sajnos, sokan nem is sejtik, ami tényleg nevetséges.
- Nos, tanárként azt hiszem, nem kerülhetem el, hogy olykor szálka legyek a diákok szemében! – Sértődés helyett elmosolyodok a mondatán. Az a fránya pénteki dolgozat biztosan sok lánynak nem tetszett az osztályában. De az élet nem habos torta, ezt jobb, ha időben megtanulják. Egyébként sem volt olyan nehéz az a dolgozat, aki csak egy kicsit is figyelt az elmúlt órákon, az kirázhatta a kisujjából.
- Elég gyakran, szinte minden második, hétvégén. A volt történelem professzorom jelenleg a múzeum igazgatója! Ráadásul épp most nyílt egy új kiállítási szárny, azt szeretném megtekinteni. – Lelkesen magyarázok, de talán már a szemeim csillogásából is kiolvasható, hogy ez az én igazi terepem. Itt érzem jól magam és nem a szűk, modern tantermekben.
- Előtte beülnék egy kávéra a büfébe, ami mellé mindig jár az ingyen sütemény. A büféseket is ismerem. – Újabb halvány mosoly vetül az arcomra, miközben oldalra intek az alig két méterre lévő büfé felé.
- Esetleg volna kedve csatlakozni? Meghívom jutalom gyanánt, mert értékeli a helyet és nem csak randevú helyszínnek használja! – Nem szokásom a diákjaimmal tölteni a szabad időmet, nem is lenne etikus. Abban viszont semmi rosszat sem látok, hogy meghívjam egyiküket valamire, ha már összefutottunk. Később talán az én egykori professzorom is csatlakozik hozzánk, ha a fejére nem szakad a sok papírmunka.


Vissza az elejére Go down

badminton diák


avatar

Darling, my name is
• hozzászólások :
43
• kor :
19
• foglalkozás :
diák

TémanyitásTárgy: Re: Graham tanár úr & Blanche   Pént. Május 20, 2016 8:33 pmThat weird story of mine

To: Graham tanár úr/Words: 363/Clothes/Song: Sound Of Silence


Szinte biztos vagyok abban, hogy nem egy dologra gondolunk, de hülye lennék ellentmondani egy tanárnak. Még akkor is, ha sulin kívül vagyunk. Tisztában vagyok vele, hogy a tanárok is emberek, ezért képesek számonkérni olynokért is, amik nem konkrétan az órán történnek.
Talán egy kissé pír önti el az arcom, amikor dícséretet kapok az antiszociálisságomért, de hát igaz, ami igaz, nincs olyan, akivel szívesen jöttem volna ide. Egy tanárnak biztos imponál, esetleg még strébernek is tűnhet, hogy pont ezt a helyet választottam, de szerintem nem olyan megdöbbentő. Max abból a szempontból, hogy annak ellenére jöttem ide, hogy nem számítottam nagyon sok új dologra.
- Be kell vallanom, hogy nem igazán kikapcsolódni jöttem. Keresem az új impulzusokat, amiket ez a város nyújtani tud. - jegyzem meg. A kikapcsolódás szót nem is tudom, hogy tudom-e egyáltalán értelmezni. Az agyam maximum akkor tud kikapcsolni, ha alszom, de még akkor is olyan élénken álmodom! Talán, amikor éneklek, az kikapcsol, vagy inkább át. Olyankor valaki más vagyok, a dalom alanya, a dal, a hangok, eggyé olvadom a zenével. Ami viszont egy bizonyos szempontból kimerítő is tud lenni, így az sem nevezhető kifejezetten kikapcsolódásnak.
- Ebben biztos vagyok. - mosolygok olyan meggyőzően, ahogy csak tudok. Nem akarok sem arra gondolni, hogy milyen rágalmazásokat és milyen egyéb epekedő nyálcsorgatásokat volt szerencsém végighallgatni már a tesi öltözőben többek közt Graham professzorról.
Az új szárny hallatán viszont nekem is felcsillan a szemem. Nocsak, pont ráéreztem, hogy mikor kell idejönni.
- Nem vagyok egy sütizős fajta, de szívesen csatlakozom. - adom be a derekam, hogy a töritanárommal lógjak. Nyilvánvaló, hogy nem gondolná randinak, de az én alapelgondolásom szerint, ha egy nőt egy férfi meghív valamire, annak vannak hátsó szándékai. Korkülönbségtől eltekintve. Szóval azt biztos nem hagynám, hogy meghívjon, de nem bánnám, ha az új szárnyban is lenne társaságom, amihez viszont ahogy említette, a büfén keresztül visz az út, legalábbis számára.
- Soha nem voltam még randevún. - bukik ki a számból, mielőtt vissza tudnám fogni magam, és a vörösség szinte azonnal elönt. Nem tudom, mi okból kívánkozott ez ki belőlem. Egészen biztos, hogy nem várok tőle ezért is dícséretet, de valahogy tisztázni akartam azt hogy... nem is tudom, mit. Jaj, miért vagyok ennyire szerencsétlen?
_________________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Darling, my name is
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Graham tanár úr & Blanche   

Vissza az elejére Go down
 
Graham tanár úr & Blanche
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
• life is a party :: Archívum :: Archivált játékok-
Ugrás: